Hem, ljuva hem

2010-11-30 / 20:07:03
Nu sitter jag på tåget på väg hem efter kryssningen... Och jag är verkligen överlycklig över att jag inte är bakfull utan nykter och mår bra:)

Självklart först i säng igår och först upp imorse... Seg dag på båten bara och även om man inte har druckit så är det omöjligt att må bra när det guppar å vinglar som det gör. Men som sagt, jag tyckte det va jobbigt, så jag kan bara tänka mej hur de som hade tunga huvuden kände sig, mohahaha...
Bebisen tyckte iaf inte om att åka båt, det var tydligt. Sov illa inatt och vaknade 1000 ggr av att den buffa och styrde där inne. Obekväm, hård säng och inget direkt stöd  för magen samtidigt som det vinglade var helt enkelt inte populärt, and I don´t blame him...
Anländer dfs halv tio så då blir det raka vägen hem till sängen för att sedan ha klockan på 05.15 imorrn ge sig upp å inventera.. weii, verkligen skoj, verkligen!
Hoppas bara tåget tar sig hela vägen fram och att vi inte blir 3 timmar sena (!) som vi blev igår på vägen till sthlm.

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Kallt! brr

2010-11-28 / 18:06:13
ja fy vilket väder det var idag. Skulle jobba, eller jag gjorde det men inte speciellt länge eftersom det var stendött på jobbet. Förstår det, jag hade inte heller gått utanför dörren idag om jag inte hade jobbat. Och julmarknaden på stan kan nog inte ha blivit någon succé direkt. Åkte hem å mös med zeke och fredrik istället.
Årets första riktiga snöoväder kan man säga va?
Katten är verkligen hur go som helst! Är glad över att fått en så go och sällskapssjuk katt som inte alls är rädd eller skygg av sig, han e bäst! :)
Söt katt
Mysig katt
Busig katt som inte kan låta bli blommorna
Nu blir det snart lite mat. Sen ska jag packa en liten väska för min sthlm tripp.
Avslutar kvällen med vem kan slå Filip och Fredrik och en tänd brasa.
Puss på er!

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

åå underbart!

2010-11-27 / 19:59:59
Jag känner att jag har det så bra just nu! Vi får mer och mer ordning här hemma (utan att stressa) så det blir bara finare och finare. Idag när jag kom hem från jobbet, som för övrigt gick bra efter min veckas frånvaro, så hade karln äntligen fixat så att jag har en ordentlig dusch att hoppa in i, SKÖNT!
Ringklocka är uppe, sängen är uppe på ben, adventsljusstakarna är uppe och lilla zeke ligger och sover så sött i sängen.
Han sköter sig prickfritt och går på lådan hela tiden och bara busar och myser med oss. Jätte social och vill va med hela tiden - jätteroligt. Men han e såååå liten att han knappt syns här i sängen:)
Jobbet gick bra idag. Är verkligen inte helt kry men får ta d lite lugnt så det inte blir värre. Allt känns ju jobbigt. att gå upp för trappan känns som ett helt maraton och att vika burgare är jobbigare än nånsin :) haha. Och det gör det absolut inte lättare att jag bara blir större och större och känner mig ungefär lika smidig som ett kylskåp. Vill ju ut å röra lite på mig nu medans jag fortfarande (peppar peppar) känner mig pigg å rörlig, men förkyldningen sätter stopp för det.
Snart så, snart!
Nu blir det lite mys med min man innan jag ska upp å jobba igen. Sen väntas det kryssning och möte i sthlm mån-tis.

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Zeke

2010-11-26 / 16:31:00
Nu är katten här.. Mysigt! Han har gått runt här och luktat och varit lite rädd men han börjar allt tuffa till sig efter att jag drog fram honom från under soffan å nu har han somnat här bredvid.. Gullunge!
Var hos bm idag också. Allting såg bra ut, mätte mage å lyssna på hjärta å lite så och allt var normalt. Känns skönt.
Nä nu ska jag mysa med Zeke..

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Bullbak

2010-11-24 / 17:58:54
Jaja, nu gjorde jag om lite här igen och är fortfarande inte nöjd men orkar inte hålla på, det är alldeles för krångligt. Men nu fick vi ett riktigt jultema iaf så det är bra, det ska va huvudmeningen iaf:)
Idag är min hals mkt bättre men har börjat hosta och snora desto mera. Och har varit galet trött idag. Sov till halv tolv först, sen gick jag ner till soffan och somna om och sov till kl 14. Shit alltså det va länge sen jag sov så länge. Fick dock inte sova helt ostört för det var en otrött bebis jag hade i magen. Vakna flera gånger av att den sparka massa på mig så jag fick vända å vrida på hela magen. Men men vi hade det gott i soffan iaf:)
Gick upp och tog tag i mitt bullbak. Och här är en del av resultatet.. Mums mums va gott det blev med varma bullar och mjölk.
Dett tog dock hela min dagsenergi så nu sitter jag i soffan igen med karln iväg även hela denna kväll så jag blir ensam ikväll med, men men. Lite fix å styr på datorn så är det snart bonde och efterlyst på tv så jag ska nog klara mig.
sen blir det nog så att jag får ge mig ut för att åka å hämta den där karln sen med. Dom skulle ha nån tillställning på jobbet! så han menar även på att jag måste gå upp å skjutsa han imorrn till jobbet 05.40 eftersom han ska dricka öl ikväll, GLÖM!;)
Nä nu ska jag hämta mig en bulle till.. MUMS!

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Nytt

2010-11-23 / 20:36:40
Lite nytt på bloggen men blev inte riktigt nöjd så får sätta mig imorrn å göra iordning igen.. Varför ska det vara sp svårt med alla dessa miljarder koder som måste stämma.. usch..

Men men nu får den se ut såhär så kommer det en ny fixad imorrn om jag orkar då...

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

booooring

2010-11-23 / 17:59:30
sitter fortfarande här, och har fortfarande tråkigt...
Men sitter och funderar lite på julklappar och har kommit fram till hur svårt det börjar bli =/ jag vet inte vad jag ska köpa till någon ännu....  hmm.. Jag vet ju inte ens vad jag själv vill ha, hur ska jag då veta vad andra vill ha?
Nä d va lättare när man va liten och kunde måla en teckning och alla blev jätteglada, kanske skulle köra på den taktiken iår igen??:P haha...
sedan har det börjat hända en annan grej som är lite läskig, eller ja vad man ska säga, annorlunda då:) så känsliga läsare läs inte längre än hit.
Men det börjar puttra ut bröstmjölk ur tuttarna på mej. Man kan känna att det är kladdiga och tar man tag och trycker till så bara rinner det ut en vitt/genomskinlig sörja.. haha.. fy det känns jätte lustigt. Inte konstigt att brösten känns stenhårda...
det lever för fullt i magen. På dagarna är det lugnt men antar att det är för att jag är igång då å ej känner något, men speciellt på kvällarna på lever det rejält där inne.. Flera kvällar i rad så att t o m Fredrik känt massa nu.. Roligt.. å skönt att känna att det lever där inne..
åå nu slutade tv:n funka också.. bara för att det blåser ute.. fy fan, måste fixa innan desperate börjar... baaaahhh

(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

förvirrad

2010-11-23 / 13:34:24
Jag är extremt uttråkad. Andra dagen nu jag är hemma och är sjuk och det är såå tråkigt. Försöker göra något men då hostar jag bara och tycker att det är extremt jobbigt. Mår lite bättre idag än igår iaf men morgnarna är hemska, usch va dåligt man mår då! Så nu jobbar jag iaf inte förrens helgen å då ska jag vara fitforfight igen, längtar. För detta är sååå tråkigt. Undrar hur det kommer gå för mej att gå hemma sen:) finns väl iofs en liten knodd å styra med då å bara sitta å titta på men iaf. Är orolig med för att vara sjuk, man vill ju inte att det händer den lille någonting. Så nu håller jag mig inne för å bli frisk.
Försökte sätta mig å läsa lite på nätet vad man ska ha för grejer hemma till bebisen osv. Jag blir så snurrig av allt detta, ska det vara så svårt??
Vad man ska packa i en förlossningsväska? Vad man ska ha för kläder hemma? Hur snabbt dom växer så det behövs flera klädstorlekar osv, barnvagn, bilstol som man ska göra underöskningar på vad som är bäst. Vilka blöjor, nappar, salvor, ja lista kan göras hur lång som helst. Å sen är det speciella amningsbh:ar, bröstvårtskräm så de ej spricker för mkt, inlägg i bh:n då mjölken läcker osv. Shit, tror mamma ska bo hos mej ett halvår å hjälpa till:) haha..
Men det står så mkt skit iofs. Folk har fött barn i tusentalsår utan alla dessa grejer och det har ju tydligen gått bra, men iaf.
Ska till bm på fredag och mäta mage och få lyssna på hjärtljud å lite sånt. ska bli spännande. dessutom kommer min andra lilla bebis hit på fredag, Vi ska hämta kattungen på eftermiddagen, weii:)


(1) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

bild

2010-11-22 / 19:58:00
Bebismage nu ännu större:)
(även en instruktion på handtvätt:))

(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

Kroppsprotest

2010-11-21 / 16:53:48
åå jag är helt slut i kroppen....
Gick upp kl 04 i fredags för att åka till Ullared.. Och gentleman som han är min karl så sov han hela vägen till gbg och jag körde:) Sen efter frukost på donkan så fick jag vila lite innan vi påbörjade shoppingen..
Vi hittade massa roliga saker och fyllde bilen så gott det gick med grejer till huset och massor med tvättmedel, shampoo osv, sånt man brukar köpa på ullared. Försökte öven köpa med mig lite babygrejer. Första gången jag köpte någon babysak och jag kände mig helt totalt LOST! Har ingen aning om vad man behöver eller vad man ska ha. Måste nog läsa på lite å höra mig för. Men man lär sig nog allt för som... Finns ju så himla mkt saker.
Efter massa timmar och ömma fötter åkte vi vidare emot Onsala till Fredriks syster med familj och tillbringade natten där, trevligt.

Idag har vi försökt fortsätta i huset med alla nya grejer och fortsätta pricka av våran lista med saker som ska fixas. Har hållt på hela dagen och nu är jag helt slut!!
Och jag blir lite rädd för mig själv när jag håller på å bli en riktig husmor. Jag har tvättat, satt upp gardin, SYTT gardiner, bäddat rent sängar osv osv. Medans karln har varit i garaget, å skruvat upp lampor och såna grejer.
sen när blev det så uppdelat? Blir det så automatiskt när man får hus eller när man ska ha barn? När man helt enkelt blir vuxen så ramlar man in i sina "mans- och kvinnouppgifter"? Usch jag tycker inte alls om det :P :)

Men efter en fullspäckad helg så sa faktiskt till slut kroppen ifrån. Man känner att man inte riktigt är fitforfight som vanligt alltså så nu blir det inte många knop till idag. en dusch och soffan och sen vem kan slå filip och fredrik får avsluta min söndag.
Karl kan dock fortsätta fixa en stund till medans jag och magen lägger oss å myser.. :)

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Bebisspark

2010-11-18 / 19:50:55
åå va mysigt! Låg i sängen nyss å kände hur den kicka på ordentligt där inne. Och äntligen kunde även Fredrik lägga sin hand på magen och känns hur den rörde sig å sparka där inne. Mysigt att han också fick känna! Jag känner numera varje dag så för mig börjar det bli vardagsmat men samtidigt bara är början på de kickar som komma skall antar jag :) Flera gånger i rad var det kickar som kändes på utsidan! Kul att vi både känner lite liv :)
Har precis varit och ätit middag hos Fredriks föräldrar.. Hans pappa fyller år idag så vi va där å gratta lite.. God mat och underbart gosa toscaäpplen.. mums!
Imorrn bär det av till Ullared, tidig morgon med klockan på 4.. men vi får sova lite i omgångar sen på vägen ner...
Massa shopping och sen bär det av till Kungsbacka för övernattning hos hans syrra....
Bra helg!:)

(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

Mage

2010-11-17 / 19:24:10
Nu börjar den rundas till ännu lite mera...

Beräknat förlossningsdatum: 2011-03-17

Barnet blev till omkring: 2010-06-24

Du är i vecka: 23

Du är i månad: 5

Antal graviditetsveckor och dagar: 22 veckor 6 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 120


(1) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

pepparkaksglass

2010-11-17 / 18:33:05
När jag va i sthlm hos älskade Emma senast så köpte vi pepparkaksglass bigpack som var toppengod.. Har letat som en tok i alla affärer här efter den sedan dess men utan resultat. Sedan igår så kom min älskade hem med ett sådant paket... åå va lycklig jag blev. Som ett litet barn:) Så nu sitter jag å mumsar på denna goda underbara glass.. mmm:)

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

det artar sig

2010-11-15 / 20:51:59
Ja huset börjar nu likna något medans jag å karln ser alltmer slitna ut.. :P haha... ja nu måste vi ta d lugnt ett par dagar å inte styra alltför mkt.. blir jobbigt när vi har mkt på jobbet med å magen växer massa nu me..
Idag har det varit full fart i magen och man känner hur den vänder och vrider på sig..
Vi ska till ullared på fredag.. det ska bli roligt, och skönt.. komma iväg lite.
Nu är det fotbollsgalan på tv å jag ska passa på å mysa lite med min man!

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Vilding

2010-11-11 / 21:48:35
Det verkar som om  det lever en vilding i min mage, åtminstone kvällstid.. Antar att det är för att det är enda gången jag är still och verkligen känner efter, lägger mig på rygg och då börjar det strama.
Men känner en del på dagarna med nu. det är som bubblor i magen ungefär.. mysigt känns d... å mysigt med mage också som bara blir större och större.. Älskar att ligga å stryka på magen, känns underbart.
Jag längtar väldigt mkt till bebis nu... Först kattbebis å sen riktig bebis:)
Imorrn blir det kortdag på jobbet å¨sedan ska jag och min karl ha myskväll helt själva för första gången på evigheter... Men först innan det såklart så blir det styr och fix i huset, alltid något som man ska göra. För man kan ju inte slippa en enda dag, nej då.. Det är ju kuuuul också..
När kommer ni å hälsar på undrar jag?? snaaaaart hoppas jag.
På tal om besök så längtar jag tills mitt nästa inbokade besök om 3 veckor mer å mer.. d ska bli mys d me..
Brudarnas helg, stackars karln i huset (om han nu klagar;)?)
Nu är det sängen som gäller
godnatt

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Dagens siffror....

2010-11-08 / 19:33:00

Beräknat förlossningsdatum: 2011-03-17

Barnet blev till omkring: 2010-06-24

Du är i vecka: 22

Du är i månad: 5

Antal graviditetsveckor och dagar: 21 veckor 4 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 129


(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

Ny familjemedlem

2010-11-08 / 17:43:12
Familjen Johansson har numera skaffat sig en tredje (fjärde?) medlem till familjen.
Vi välkomnar Zeke in på Körsbärsvägen om 3 veckor:)

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Bilder

2010-11-07 / 21:03:49
Hall
Välkommen in
Vardagsrum (någon som inte ville vara med på bild;))
Vardagsrum
Kök
Matplats
Matplats
Badrum
Lilla garderoben
Vet att vissa av bilderna är suddiga, men jag tog iaf några så ni fick se:) De rum jag inte la upp blev för suddiga. Men ni får helt enkelt komma på besök så får ni se...
Magen också då.
Börjar få sprickor på magen redan=/ vill inte ens veta hur det kommer se ut sen om det redan töjer på sig så mkt. Men det verkar som om lillen växer som den ska iaf. Jag längtar tills vi blir fler nu i vårt fina hus.
Vi kanske blir flera i huset ganska snart. Ska åka å titta på en liten kattunge imorrn. MYYYYS... Jag hoppas vi kan hämta den.. Lägger upp en bild på sötnosen imorrn om vi bestämmer oss för att ta den. I såna fall är vi tre här redan till första advent.. Sen får vi längta till att bli 4 istället.
Nu Beck på Tv:n med min älskade man.

(2) kommentarer Kategori: Hus / länk

   

Äntligen

2010-11-07 / 10:41:42
Nu äntligen har jag en sekund över för detta. Mamma, Pappa, Jossan och Timmy har varit här i helgen och vi har plockat och styrt så att hela undervåningen är klar i stort sätt. Finns alltid lite plock men det mesta är klart. Övervåningen är bra påbörjad skulle man kunna säga. Så känns toppen bra. Vi kommer få det toppen här jag och min älskade.
Jag ska ta lite bilder och lägga in här så snart jag kan.
Idag är det iaf söndag och besöket har precis åkt. Fredrik å jag ska styra lite själva idag men det blir mest lugnt. ska ut en sväng till hans föräldrar och sen ska jag lära mig byta däck på bilen., -6,3 grader va d här i morse så nu måste vinterdäcken på.
Har iaf förstått att jag måste ta d lite lugnare än vanligt nu. Kroppen säger ifrån. Gick hem ifrån jobbet i torsdags för att jag va så slut i kropp och huvud att jag, ja det kändes som om jag inte orka sätta mig ner ens. Så jag gick hem och sen hade jag tagit semester fredagen och sen ledig nu i helgen. Så jag hoppas att jag har vilat upp mig lite iaf. Jag är inte speciellt bra på att ta d lugnt, det är inte riktigt min grej men för att bebisen ska ha d bra så får jag nog börja tänka mig lite för vad det är jag gör. Tror bara det har blivit lite för mkt med full fart på jobbet och mitt i all flytt. Det finns så himla mkt man vill göra och hinna med. Det skulle även vara trevligt att hinna umgås med någon någon gång eller åtminstone få ha en stillsam hemma kväll med min man. Det va länge sen. Vi satsar nog på det ikväll.
Sedan längtar jag galet mkt efter fröknarna Lundh, svensson och Carlsson när dom ska komma hit. Det ska bli skönt å mys att bara ha mina kära underbara här. Önskar att jag kunde det jämt.
Huset känns jättebra. Kommer trivas här, d tror jag. Och min garderob blev toppen. Det gick in så himla mkt kläder att jag nu måste köpa en massa nya, SYND :D
Magen växer så det knakar. Riktigt rund nu och det bubblar för fullt där inne. Bilder på den kommer snart me. Jag ska bara rota fram min kamera först. Den har inte riktigt kommit fram i kartongerna ännu..
Men det känns också toppen bra och jag bara längtar efter att den lilla ska komma nu så jag har en liten och en stor att pussa på.. åå myyyys!!
Nä nu ska jag starta en tvättmaskin i MIN EGNA tvättstuga!
puss vänner

(0) kommentarer Kategori: Hus / länk