Dålig avslutning på dagen

2011-04-28 / 20:24:37
Ja dagen slutade inte på topp kanske.., stackars lilla zeke har blivit kastrerad idag så han kom ju hem å vingla stackarn, å är bara trött! Man vet ju att dom blir så å att dom kissar på sig osv å kissen både kissade å spydde på golvet och sedan ville han hoppa upp å sova i mitt knä! Självklart får han det, men ack ack! Upptäckte efter en stund att både filten i knät och mina brallor va nerkissade, urk! Samtidigt kräktes Mathias på mig så jag är sådär fräsch nu! Till råga på detta på drog jag ner den bärbara datorn på golvet så den gick sönder förut med, faan!! Jaja, nu laddar vi för imorgon istället med en kvällstrotsig bebis!

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Bilder på finaste pojken!

2011-04-28 / 16:37:50
..
..
..

(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

Roliga dagar

2011-04-28 / 13:31:36
Igår blev inte riktigt som jag hade tänkt utan mkt bättre.
Mitt i mitt städade så hörde Sofia av sig å undra om jag hade tid för en tripp till Örebro, och JA, allting som avbryter städande är bra =)
Åkte in dit vid ett ungefär och då hade jag redan hunnit diska, tvätta 2 maskiner och hänga upp, städa toaletter, moppa, göra rent badkaret, rensa kattlåda och möbler om smårummen. Puh, det gäller att vara effektiv, det lär man ju få lära sig mer och mer med tiden =)
Sen tog jag Mathias i bilen och åkte in till Örebro. Första trippen själv med honom och hans första tripp i bilen en längre sträcka. Gick jättebra, han är världens bästa bebis! <3
Inne i örebro blev det kaffe först å sen en lång promenad till Max och käka och tillbaka, sen hem till Sofia igen och då va Daniel tillbaka med så han med fick träffa oss innan vi drog.
Skönt dag igår alltså, en hyfsad natt och sedan denna dagen har bara börjat toppen!
Har haft besök av Becka, Ia och Lova på förmiddagen och fick massa fina presenter till pojken. Sen en promenad på det å nu ska jag sätta igång med lite mat tänkte jag medans Mathias sover gott i vagnen på altanen!

Sen ska vi kastrera Zeke idag med så han har inte fått äta på hela dagen så nu går han runt och är jättehungrig tror jag för han bara skriker å strycker sig emot en hela tiden. stackars fina kisse!

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Dåligt väder

2011-04-27 / 10:18:46
Åå jag blev faktiskt glad när jag  vakna i morse och såg att det va dåligt väder, passar perfekt!
Jag hade nämligen planer på att vara hemma idag å bara städa å fixa. Huset ligger lite efter i fix nu när vädret varit bra så tänkte passa på..
Det finns massa att tvättas, diskas, dammas, dammsuga, städa toaletter och plocka iordning alla barnkläder som hamnar överallt. Jag har redan dragit igång en tvättmaskin och plockat iordning lillens saker och byt alla sopor med blöjor osv så nu är det bara fortsätta.
Men först så ska jag mysa med pojken i soffan lite sen fortsätter vi. Och börjar det inte regna så blir det nog en promenad ner till jysk sen, känner att jag vill handla nåt =)
Veckan för övrigt ser mkt bra ut. Imorrn får vi besök av Ia, Becka, alva och Lova och sen på fredag kommer Ickan å Alek hit - kul!

Gud va mysigt det här när han ligger å sover sött på bröstet på mig <3

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Bekantar sig lite =)

2011-04-26 / 19:38:59

(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

Liten blir stor

2011-04-26 / 19:10:54
Ja han växer den lille killen. Dagens siffror för honom blev 4430 gram och 57 cm, alltså har han nu på 3 veckor blivit 4 cm längre och gått upp ca 700 gram, vilket va jättebra. Vikten ligger precis på kurvan som han ska ha för sin ålder men han är lite längre än snittet, vilket han va redan vid födseln.
hans blick börjar fokusera sig rejält och han är stark i både nacke och ben - bra där!
Att han har så fin kurva betyder också att amningen fungerar som det ska och att han äter som han ska, vilket känns toppen!
Det är min lilla kille d! <3

(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

Sovmorgon

2011-04-26 / 11:21:27
Vaknade av en ledsen bebis, gick upp å påbörjade morgonrutinerna. Gjorde klart honom, gick själv å klädde på mig och upptäckte då att klockan var halv elva. Shit, wow! Nu är vi nog utvilade båda två.
Dock va vi uppe både vid 04 och vid 06.30 men iaf!
Idag ska vi till bvc för mätning och vägning å se om lilleman blivit någe större, sen tar vi återigen en långpromenad ner till stan först och sen bort till skolgärdet för lite shopping!
Nu blir det frukost i magen på mig innan vi ska gå!
Ha en bra dag alla!

(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

Sola?!

2011-04-25 / 16:30:22
Satt å läste om snitt på nätet nu och hittade en mindre trevlig nyhet. Man är inte rekommenderad att sola på 6-12 månader efter det att snittet är gjort.. Aj då, hej då bruna mage och solen tänkte jag.. Meen riktigt så farligt va d inte. Själva snittet är det som inte ska solas, vilket man lätt löser med lite kirurgtejp.. Men ändå, krångla med tejp och dessutom då ha ett vitt streck på magen när man är utan tejp, yippie! Det kanske ändå år värt d, en sommars krångel istället för ett livslångt fult ärr på magen!

(1) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Ganska nöjd med tillvaron

2011-04-25 / 16:25:17
Livet känns ganska så behagligt för tillfället! Det finns inget bättre än att få vara hemma med hela familjen, dvs att Fredrik är hemma och ledig - toppen! Dagen började med en långpromenad nere vid sjön med både vagnen och mannen i det fina vädret, det blev nog ca 1,5 timmar! Här hemma har vi pysslat i trädgården litegrann, legat å solat å käkat lunch.. Karln i garaget, ungen i vagnen, katten springandes på gräset å själv tog jag tag i lite kvinnogöra - ogräs! Det är väl precis så livet ska se ut i en villaidyll antar jag?!:) det strålande vackra vädret gör ju bara saken bättre! Jag trivs helt enkelt med livet och tillvaron väldigt bra just nu!q

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Påskkärringar

2011-04-25 / 10:41:23
Skandal!!
I fredags va vi å handla en massa godis till alla påskärringar som skulle komma hit under lördagen. Å ja jag vet va fel d e, men här uppe i värmland så går man påskkärring på lördagen och inte rätt som vi i småland på torsdagen!
Hade köpt massa bra godis för dom å ta, men det kom inte en enda kärring. Skandal!!
Vi bor ändå mitt i ett villakvarter med barn så några borde det kommit. När jag va liten så va detta en höjdpunkt man längtade efter och sprang runt i så många hus man bara kunde för å hinna med, men nehe.
Nu ska jag va en grinig kärring själv:
Dagens ungdom, det va bättre förr (;))

Så någon som är godissugen så kan ni ju komma hit för jag har MASSOR och äter ju inget själv..

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Hela fina påsken

2011-04-24 / 15:10:47
Det har varit en fin helg och ännu är den inte slut alls.
Vädret har ju varit helt underbart vilket gör allting ännu bättre.
I torsdags kom mamma å pappa hit och stannade till lördag eftermiddag och vi har fått massa gjort utomhus här hemma. Pappa och Fredrik rev ut allt och målade om garaget, staket har rivits, löv har krattats förrådet är någorlunda iordning mm mm...
Just nu ser det därimot ut som ett helt bombnedslag på trädgården med allt som vi rivit ut och ska kasta. Men så småningom kommer det bli toppen. Skönt å få så himla mkt gjort iaf och det är både skönt å roligt att ha mamma å pappa här.
I lördags va vi ute hos Fredriks föräldrar på påsklunch med mamma å pappa å Mathias innan dom åkte med.
Och igår kväll hade Fredrik folk här igen så jag å Mathias gosade på övervåningen på kvällen.
Inatt har dock inte varit någon bra natt. Bebis vaknade kl 04 och ville inte somna om förrens klockan var över åtta och då va jag trööööött. Fick sova 2 timmar till sen iaf.
Nu ligger bebis å sover i vagnen på altanen och jag har tagit årets första solgädda med mål att bli av med bristningarna så snart som möjligt. En promenad har vi hunnit med också.
Resten av dagen vet jag inte va vi ska göra. Har en degig tråkig man här hemma så, ja...
Ut i solen en sväng till iag kanske..
Förresten, hur långt tid tar det innan den här mörka hormonranden man fått på magen försvinner? Den ser ju hemsk ut...=/

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Mathias <3

2011-04-20 / 19:30:18
Å han är alldeles underbar den där lilla krabaten!
Visst jag ska inte låtsas som om allt är som på rosa moln för det finns jobbiga stunder med när han bara skriker och man inte vet varför. Men jag är lyckligt lottad så långt och har inte haft allt för många sådana stunder utan oftast är han nöjd när han är torr i blöjan och mätt!
Men det finns många tillfällen som man bara kan sitta och titta på han och inte alls få nog. På morgonen när han vaknar så gnyr han bara lite så jag vaknar, sedan ligger han å sträcker på sig och ser så fantastiskt söt ut i flera minuter innan han skriker till och vill bli uppburen. Jag smälter varje morgon.
Och på dagarna när han har en vakenperiod och är nöjd, när han sitter där i sin babysitter och bara ser allmänt nöjd ut är helt underbart.
Wow, det är häftigt att vara mamma. Även om det fortfarande inte smält riktigt så är jag faktiskt mamma nu. Till världens underbaraste bebis dessutom.
Nu har han sovit i flera timmar å låtit mamma å pappa vara i fred. Sitta på verandan å bara koppla av, underbart!
Min fina fina bebis!

(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

Altan

2011-04-20 / 13:24:24
Va mycket härligare och mysigare det ser ut när man tittar ut på altan och det står lite möbler där. Möblerna kom upp igår och vi sopa bort alla löv och dylikt därifrån. Idag har jag påskpyntat lite å fått på en duk å lite så så det ser ännu mysigare ut. Till helgen tänkte jag att jag å mamsen ska köpa krukor och blommor att sätta ut på altan med. Tänkte mig nog några stora högre krukor och sedan några hängande i "fönstrena" på altan. Kommer bli superfint när det är klart. Iaf om man jämför med innan. Jag är inte stormförtjust i altan, golvet är äckligt tycker ja, men ska se om jag kan hitta nån stor matta och lägga på, åtminstone ha under bordet.
Det blir mycket mer sommar när man får ut utemöbler och kan sitta där ute på dagarna.
Så till helgen hoppas vi på toppenväder som dom har sagt så att vi får utnyttja det litegrann:)

(0) kommentarer Kategori: Hus / länk

   

Lite fri tid

2011-04-19 / 14:03:34
Medans Mathias har tagit sin förmiddagslur så har jag faktiskt hunnit få en hel del gjort här hemma. Har bäddat rent i både vår å hans säng, startat tvättmaskin med smutsiga sängkläder, satt igång en diskmaskin, dammat så mkt jag kunnat, plockat undan allt som bara ligger överallt, städat både toaletterna, byt gardiner i ett rum, rensat kattlåda, plockat ur diskmaskin och ätit lunch.
Puh, det går om man är effektiv och såklart om man har världens snällaste bebis.
Så nu har huset fått sig en liten touch, bara dummsugning kvar, sen är det rent igen men det lämnar vi till karln.
Kommer inte till att gå ut idag, är himla trött konstigt nog men det får kanske bli en eftermiddagstur med vagnen istället.
Nä plikten kallar....

(0) kommentarer Kategori: Hus / länk

   

I love sol

2011-04-19 / 10:25:58
Gud va skönt det är när man vaknar och solen skiner. Vi har sovit jättebra inatt, lillen va vaken så himla länge igår så han decka i vaggan så fort jag la ner han. Sen vakna jag vid halv fem och då hade lillen fortfarande inte behagat vakna så jag väckte han faktiskt så att han skulle få i sig lite mat. Han käka sen somna han igen och sov till halv nio - gullekillen!
Fredrik va hemma i morse med så han tog lillen en stund i morse så jag kunde göra mig iordning innan han drog. Så nu har vi precis käkat frukost å sitter å myser i soffan lite innan vi får se vad dagen bjuder på.
Jag ser fram emot helgen då mamma å pappa kommer hit igen. Då ska man väl försöka få lite gjort här hemma förhoppningsvis. Vi vill komma iordning här nu till sommaren, idag t ex så kommer utemöblerna hit, skönt, så kan man sitta ute lite. Skönt med sällskap här hemma med tycker jag.
Helgen efter det sen så kommer Ickan å alek hit, det ser jag med fram emot!


(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Underbara dag

2011-04-18 / 13:50:17
Idag finns absolut ingenting att klaga på. Solen skiner och det är verkligen riktigt varmt ute!
Jag drog med mig Hanna och vagnen på en lång promenad direkt efter frukost neråt Möckeln. Det blev en promenad på runt 1,5 timmar. Tyvärr fortfarande inte med easytone skorna, vågar inte på lång promenader med dom ännu pga skoskav, men håller på å gå in dom lite här hemma.
Möte på Sanna och Jossan me en snabbis så de fick sig en titt på lilleman - trevligt, förväntar mig mer besök snart!
Nu efter promenaden var det blöjbyte och matning som gällde innan jag va tvungen att slå ner rumpan i soffan en stund. Mina ben och fötter och framförallt ryggen är helt slut efter sådana promenader. Inte så konstigt kanske efter att knappt ha rört på sig det senaste halvåret.
Nu myser jag iaf med sonen på bröstet och vilar lite innan karln kommer hem. Då blir det lite käk och sen ska jag dra å handla!

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Grilla

2011-04-16 / 17:57:36
Idag ska vi äntligen grilla. Första för iår och första på Körsbärsvägen. Jag hoppas det iaf, det beror på om de som ska kalla sig karlar får ihop grillen där ute:)
Fredrik har varit i Örebro idag å handlat massa, enligt honom, nödvändiga saker... Ni vet såna där saker som jag aldrig någonsin kommer använda men som man bara MÅSTE ha i garaget, haha..
Lillen å jag tog ett lut i soffan först å tittade på film, sedan gav vi oss ut på promenad i den fortsatta kampen emot kilona. På vägen hem kom solen fram och det har nu spruckit upp och är riktigt fint väder ute, perfekt. det är inget annat än att man är liiiite sugen på ett glas vin eller två=)
Kilona är nu nere på -14 från den dagen han kom. Har satt som mål 0,5 kg/vecka f r o m måndag. Bra å ha lågt för då blir man bara glad om det är mer. Och jag tror att de kilona som bara ramlat av är slut nu så nu är det dags att börja kämpa för de där 0,5 varje vecka.
Skorna håller jag på å gå in här hemma, snart så ska de också invigas ute i det fina!

(1) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Sötaste

2011-04-16 / 15:12:11

(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

Underbar natt

2011-04-16 / 10:47:28
Igår hade jag å Mathias bebismys på övervåningen medans det satt en gäng karlar å drack whiskey på nedervåningen. Vi klarar oss alldeles utmärkt! Talang på tv:n och en underhållande katt va grejen!
Gick å la oss i vanlig ordning vid 22 och lyckades få han å somna runt elva. 04.40 var det dags att gå upp igen men en timme senare så fortsatte vi natta.
Kl 9 vaknar mamma och är utvilad medans min underbara (mina bägge underbara förresten) fortfarande ligger å susar. Vilken  underbar liten krabat alltså! Och nu på morgonen, ny blöja, lite mat i hans  mage och kläder, sen är han nöjd igen och nu ligger han å småsusar på mitt bröst...
Ååå ibland är det bara underbart att vara mamma <3

(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

Promenerar

2011-04-15 / 18:15:16
Idag har jag äntligen fått fingrarna ur och rört på mig ordentligt! Gick redan vid nio imorse å promenerade till Fredrik slutade jobbet vid tolv, med några stopp på vägen iofs, men det blev nog ändå ca 2 timmars promenad.
Var nere å hälsa på en sväng på jobbet först å genom stan för att Carro, som var mitt promenad sällskap, skulle till BVC med sin lilla skatt! Sedan vägen emot Fredriks jobb som sagt.
satte in bebis i bilen och åkte till skolgärdet för å handla lite. Så nu äntligen har jag mina easytone skor, här ska det brännas graviditetskilon :)

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Det behövs det me...

2011-04-14 / 20:03:04
Å ja, va ljust det börjar bli ute på kvällarna nu. Nu vill jag bara köpa utemöbler och en grill så att vi kan sitta ute å grilla å mysa i solen med lillen i vagnen!
Dagen har varit bra, men har lite ångest över att jag inte varit ute å gått nått trots det fina vädret. Har inte blivit så riktigt. Har gjort 2 försök, men bägge dessa gånger har lillkorven varit grinig och inte alls med på noterna.
Hade iaf besök av Carro och bebis imorse, lillfisarna bara sov hela tiden, blir skillnaden sen när vi kan sätta dom på golvet och dom får leka fritt =)
sedan när karln kom hem så unnade jag mig en lååång härlig dusch och insåg hur länge sedan det var. sedan vi åkte in till bb har det bara blivit snabbduschar och inte alls någon skönhetspeeling. Men idag var det bättre, det behövs det med. Man uppskattar dessa små stunder redan ;)
Skönt att det e fredag redan imorrn igen, vill ha karln hemma!
Imorrn iaf så startar vi dagen med en promenad till stan iaf!
Sen ska skorna inhandlas med - toppen!
Nu ska jag snuffa lite till på fisen! <3

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Kiss kiss

2011-04-14 / 09:04:54
Sitter återigen med mitt lilla gull i famnen och morgonmyser, härligt är det!
Vi sitter å väntar på att få besök av Carro och  Freja idag för lite bebismys.
Igår badade vi Mathias för första gången hemma, och ja det gick superbra! Tror att han tyckte d va skönt, låg helt tyst å bara plaska lite =)
Klädde av han naken och virrade in han i en filt och gick ner för att lägga i han i badvattnet Fredrik fixat. När vi står där på köksgolvet så känner jag hur varm min hand blir och 2 sekunder senare är det en pöl med kiss på golvet, hela filten är blött och min hand nerkissad - kul! Lillen såg nöjd ut iaf =)
Igår va en riktig kissdag. Gick åt 4 klädombyten och 2 byten med lakan i sängen bara under natten. Vet inte varför just igår, kan ju inte lagt snoppen fel varje gång jag byte blöja igår. Men men, nu har man lite tvätt.

Morgonen har gått bra, han e så snäll lillen. Det är en dusch som skulle sitta fint men får vänta tills karln kommer hem. ska lägga om såret med å se hur snittet ser ut!
Solen skiner idag me så d blir långpromenad sen.. Ska införskaffa min nya skor imorrn tänkte jag, Reebok easytone ska få hjälpa mig att ta bort resten av kilona!
Det sägs ju att man ska få snygga lår å rumpa av dessa så jäklar va här ska promeneras :)

(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

Stora killen

2011-04-13 / 14:20:43
Vi har precis haft besök av en BVC sköterska för å se hur lillkillen mår och hur han växer.. Det såg kanon ut och han hade redan gått upp till 3900 gram, stora killen.. För övrigt tyckte hon att han såg frisk och stark ut! Lugn och fin va han hela tiden me, inte ett ljud gav han ifrån sig.. Även inatt har vi sovit bra.. Det va jag som va vaken först imorse så hann göra mig i ordning och klä på mig innan han vakna! Fredrik börjar jobba imorrn så f r o m imorrn är jag å lillkillen själva!

(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

Vikten

2011-04-12 / 17:38:37
Jag som sa att jag klarade mig ifrån att gå upp så mkt under graviditeten. Ack så fel jag fick. Hade +11 kilo sista gången jag vägde in mig hos barnmorskan. Men när vi vägde in mig på bb hade jag +22 kg (!) Lika mkt som jag gått upp på 38 veckor innan hade jag alltså gått upp sista 4 veckorna. Herrejisses.
Inte undra på att jag kände mig uppsvullen å dan i varenda kroppsdel.
Kändes tungt iaf, +22 kilo. Sjukt mkt.
Men redan nu, 1 vecka senare, är 12 kilo av dessa borta. Skönt att det visar sig så väl iaf. Bebis ute och allt med den, sen antar jag att svullnaden börjar lägga sig och alla vattenfyllda kroppsdelar börja tyna bort. Mina vrister, knän och armbågar börjar återigen ta form och så snart magen läkt kan jag börja träna bort resten av kilona.
Tills dess blir det så långa promenade jag orkar med. Dra vagnen för uppförsbackar va jobbigt då detta också tar på magen, vilket inte är bra ännu.
Det är så mkt mer man använder magen till än va man tror, nu när man inte kan använda dom så märks det så sjukt tydligt, man använder magen till ALLT!

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

1 vecka bebis

2011-04-12 / 09:31:19
Åh, det har redan gått en vecka  sen han föddes mitt hjärta.
Och allting funkar verkligen jättebra  än så länge. Han är fruktansvärt lugn och snäll och skriker inte alls så mkt.
Till och med nätterna är bra. Han har låtit oss sova varende natt ordentligt. Visst blir man trött av att gå upp mitt i natten å sätta sig å amma. Men som inatt t ex sov han från 23-03.30 och sedan 04-07.30. Och det kan man ju inte klaga över, har inte varit mer än en vända uppe någon natt. Så jag är supernöjd å glad än så länge. Får se hur länge det håller i sig :)
För övrigt så ser dagarna än så länge ut så som alla säger. Bebis sover, äter, skiter och skriker. Mamma vilar, matar, tröstar och byter blöja.. haha!
Men det är underbart å vara hemma bägge två. På torsdag ska Fredrik börja jobba igen. Då börjar det på riktigt för mig, men fortsätter Mathias vara såhär snäll så kommer det gå toppen bra!
En sak bara, han måste äta mer och oftare tycker jag. Mammas tuttar blir alldeles stinna och har man legat ner å reser sig upp så bara rinner det ut å ner på magen - inte fräscht!
Magen läker jättebra och sjunker ihop mer och mer för varje dag så det känns toppen bra faktiskt.
ska lägga ut en magbild snart å visa den extrema skillnaden.
Nu ska jag fortsätta mysa med mina pojkar <3

MYSUNGE!!


(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk