Mage

2010-12-28 / 18:56:19
Stoooor mage nu.....

(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

Gnäll

2010-12-28 / 18:42:25
Börjar sakta men säkert känna av alla dåliga sidor av att vara gravid. Mina ljumskar ger sig inte alls, utan blir värre istället. det är tydligt att jag inte orkar prestera och leverera i samma tempo lång tid på jobbet längre, det är tråkigt. Två dagar irad nu har vi haft galet mkt å göra å jag har stått upp konstant i ca 9 timmar bägge dagarna. Men efter bara några timmar känns det som om jag ska gå sönder. Och inte minst när jag sätter mig ner efter dessa pass och sedan försöker resa mig upp - det e kört. Igår när jag kom hem gjorde det så ont i kroppen på mig att jag trodde att jag skulle börja gråta, usch det va jobbigt. Fick lägga mig i ett varmt bad och koppla av lite. Fasade lite för idag men det har gått bättre. Stödbälten is the shit! Funkar bra...
Och ja ja ja jag vet att jag borde ta det lugnt men jag tycker inte det är kul. jag kan inte gå på jobbet och köra på halvfart eller be någon annan göra något åt mig, det är inte kul!!
Men men nu är det 3 veckor kvar att köra, sen ska jag vila. Denna vecka är tuff, nästa vecka mkt lättare..
det är inte bara kroppen och värken och ljumskarna som tynger mig, utan även sura uppstötningar och konstant andfådhet...
Men slutgnällt, det funkar bra. Jag vet ju att det inte är så länge kvar. Plus att foglossning är ju inte farligt och det enda som blir värre av att jag överanstränger mig är ju att jag får ondare och det får jag väl ta nu då. Man kan ju inte göra någonting åt det utan det är bara köra på.
Exempel på vad man själv kan göra kommer här:
  • Gå med korta steg i lugnt tempo och vagga gärna som en anka när du går.  HAHA
  • Undvik om möjligt trappor. Ta hissen.
  • Stå med tyngden jämt fördelad på båda fötterna.
  • Sitt ner när du tar på dig strumpor, skor och byxor.
Roliga saker ju.
Har även läst att dessa problem kan sitta kvar i 6 månader efter födsel.. Usch.. Peppar peppar för att vi slipper d..
Imorrn får vi besök av Fredriks syster med familj. Så nu ska jag nog plocka iordning lite här så att det blir lite ordning.

(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

Juletider

2010-12-26 / 20:29:59
Gud va lediga dagar alltid går fort.
I onsdags åkte vi hemåt småland och det tog alldeles för lång tid pga väder. Men vi kom iaf fram. Hem och käka middag med familjen innan fika i västervik med brudarna väntade. Alltid roligt att höra vad folk gör och har gjort under året som gått, jag hoppas att denna fikatradition aldrig tar slut.
Torsdagen va både jag å Fredrik i Västervik en sväng och tog en fika med Emma och hennes karl som var roligt att träffa, Sofia och Daniel, trevligt d me!
Hela julafton spenderades i Ankarsrum med massa fina paket som jag är hemskt nöjd med.
Åkte hem igen tidigt lördag morgon, med ett stopp hos släkten i mjölby.
Kul å trevlig helg, som tyvärr alltid går för fort.
Imorrn börjar vanlig arbetsvecka igen. Ska bli roligt att köra igång ordentligt efter julen.
Hoppas bara att ljumskarna sköter sig så att man kan jobba ordentligt, det är lite sisådär just nu med det. Men ca 4 veckor kvar, sen får jag vila.
Snabb uppdatering iaf, nu ska jag å zeke gosa ner oss i soffan.
För övrigt har vi lärt zeke ta kort på sig själv. Så här ser hans första egna pose kort ut: :)

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Barnmorskan

2010-12-21 / 17:25:53
Idag har jag varit på besök hos barnmorskan och det gick bra! Bebisen växer som den ska och allt ser bra ut. Mina järndepåer är fortfarande låga men kan inte göra så mkt mer än å äta mina tabletter. Sen hade jag lite lågt blodtryck idag med, det var normalt att ha lågt under graviditet, men mitt va lågt även för d. Men ingen fara:)
Jag har sagt att jag tycker att jag blivit så stor men bm tyckte att det såg normalt ut och måtten var helt enligt kurvan, så tydligen inte...
Nu blir det tättare besök hos bm och fick även reda på att föräldrakursen började i mitten av januari, ska bli spännande:)
Imorrn åker vi hemåt för julfirande. Ska bli härligt! Hoppas väglaget håller skaplig standard imorrn bara.

(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

Lördagsmys

2010-12-18 / 18:50:53
Skön dag. sov länge imorse, vi behövde verkligen sova ut och det va tydligt. Somnade 22 i soffan och vaknade inte förrens efter nio på morgonen.. Låååång skön natt. Zeke tyckte dock inte att det va lika roligt utan han vaknade kl 05.15 precis så som klockan brukar ringa och tyckte att det va dags att börja busa. Men man fick sova lite till och från iaf, vi fick kasta ut han ett par timmar för att få sova.
Gick upp först halv elva då karln hade fixat frukost åt mig så det var bara gå ner och sätta sig, lyx.
Åkte sedan en sväng till dfs för att handla lite smått å gott och nu har vi bara gått hemma hela dagen och tagit det lungt och fixat lite mer småsaker som finns kvar att göra.
det är skönt att bara gå och småfixa lite med det som behövs och bara sätta sig i soffan om man vill. Men ni räcker det, nu ska vi slå oss ner i soffan och äta lite goda rostade mackor med ost och marmelad - mums!
Sen är det robinson final, HEJA ERIK!

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Ååå äntligen Fredag

2010-12-17 / 18:45:33
Äntligen är fredagen här och jag ser så himla mkt fram emot att vara ledig hela helgen och bara vara med min man hela tiden! sedan är det bara 2 jobbdagar kvar innan jag får åka hem å fira jul me! Perfekt, jag längtar!
Men först på tisdag ska jag till bm igen på nästa besök och f r o m nu är det varannan vecka hela vägen fram. det går fort nu. Och det märks, inte minst på magen och möjligheten till att göra grejer. Man börjar känna sig klumpig och magen är i vägen i mer och mer situationer. Men samtidigt är det mysigt för man känner av barnet mer och mer. Men det blir även jobbigare och jobbigare att jobba. det är inte jobbigt så ännu, men jag räknas ju med att klara av så mkt själv hela tiden och jag har de kraven på mig själv med, men det känns att man inte orkar hålla riktigt samma tempo, är antagligen inte så bra heller. Men än så länge går det ju bra så ska inte klaga.
Nu håller vi på å laga mat, hasselbackspotatis, fläskfilé och kantarellsås ska vi börja helgen med. MUMS! eller börja helgen gjorde vi ju med ett långt bubbelbad tillsammans alla tre (fyra):)
Sen är det soffan och mys med myskatten som gäller.
Och på onsdag får jag träffa flickorna igen, det längtar jag också efter. Mycket att se fram emot just  nu gör att tiden går mkt fortare och mkt lättare!
För övrigt så har jag världens bästa karl som jag älskar väldigt mkt!

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Gravid

2010-12-15 / 20:14:34
Nä börjar jag själv förstå att jag är gravid på riktigt. Det är riktigt bök där inne i mage nu dag som natt och man gungar lite fram pga mina onda ljumskar som inte riktigt går över - men blir inte sämre heller så det är helt ok faktiskt.
Förutom igår morse när jag vakna. Då hade jag riktigt ont i magen och i ljumskarna så jag hade problem att klä på mig själv, haha... Vaknade och var väl en aning stel antar jag..
Så då fick min karl gå ner på knä för mig och inte så romantiskt som det låter, utan ta på mig mina strumpor, haha!
det blev bättre under dagen när jag mjuknat upp lite grann men va fasen, varför inte utnyttja situationen :)
Nu är det bara 2 jobbdagar kvar tills jag å karln ska få våran underbara myshelg, ska bli toppen!
Sen efter den helgen är det 2 jobbdagar tills vi åker hem å firar jul i Ankarsrum. det blir en liten träff med en del tjejer men mkt mer hinns inte med.
Sen planerar jag att hinna med å umgås med alla andra kära vänner när jag åker hem och semestrar när jag slutat jobba, om bara 4 veckor.
Nu vägrar katten ge sig, så måste sluta skriva! har´e:)

(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

Full fart

2010-12-12 / 20:44:40
Idag är det full fart i magen. Så mkt som det sparkar på mig idag har det inte gjort förut. Man ser till och med på magen när man tittar vart den sparkar, hela magen rör sig.. Gulligt:)
Man känner nu inte bara längre att det rör sig utan man känner verkligen någonting som buffar på handen när man håller där! det märks också på nätterna. Börjar den röra på sig ordentligt mitt i natten så vaknar man. Men då är det bara klappa lite på magen å sen klappa lite på zeke som alltid också ligger bredvid och sen somna om.

Nu väntas en 5 dagars arbetsvecka och en ledig helg. I september satt min karl å jag här och letade efter en ledig helg att bara vara ensamma utan planer på. den 19 december fann vi en helg och det var långt tills dess. Men nu är vi äntligen där. Bara 5 dagar kvar, sen har vi den helgen. Vi ska få ligga kvar å mysa i sängen hela morgonen och gå upp precis när vi vill bägge två - SKÖNT!
Nu avslutar vi veckan precis så som vi brukar göra, med vem kan slå filip och fredrik!

(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

Mage

2010-12-11 / 20:41:05
Vecka 26 (26+2)
och framifrån
Tjockis deluxe börjar det bli nu...

(1) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

okej

2010-12-10 / 23:06:55
okej, jag erkänner... jag är lika kär i JAY som alla andra just nu... WOW...
Kom hit å sjung för mig så jag får smälta lite till..
Han e kung på ballader, d borde han ha gjort tidigare me....
Bra att han vann iaf!
Nu ska jag å zeke natta, imorrn är det jobb igen.. Hoppas mannen inte väcker mig sen när han kommer hem.
Godnatt!

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Dagens siffror....

2010-12-09 / 08:27:50

Beräknat förlossningsdatum: 2011-03-17

Barnet blev till omkring: 2010-06-24

Du är i vecka: 27

Du är i månad: 6

Antal graviditetsveckor och dagar: 26 veckor 0 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 98

 


Vi har nu gått under det magiska 100 strecket och har tvåsiffriga dagar kvar innan det kommer en bebis.... wow alltså, det går fort nu...
98 dagar, eller 13 veckor kan låta sjukt mkt men shit va fort det går..
Jag är Mamma (!) om 98 dagar..... det är skumt att tänka så, jag har ju redan en mamma:)
Svårt att skriva, katten vill gärna gå på tangentbordet.
Ska klä på mig och bege mig in till örebro å springa lite på stan och försöka hitta lite julklappar med hjälp av bästa Sofia!

(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

Gnäll

2010-12-08 / 18:55:01
Märkte precis hur gnällig jag låter.
Men Bloggen blir min fristad. Så var och en gör ett val om man vill lyssna på gnäll eller inte - läs eller låt bli.
Men det är bra för alla ni andra som ej vill lyssna behöver ju inte, för bara jag får gnälla på ett ställe (här) så blir det inget gnäll någonannan stans och då slipper de allra flesta iaf:)

(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

Trött

2010-12-08 / 18:30:30
Usch jag har inte haft någon värst bra dag idag.. eller bra i sig men har varit så himla trött och känt mig aningen nere hela dagen.
Gick inte upp förrens halv elva, hade varit vaken till och från sedan 8 då men gick då ner och åt frukost sen somna jag i soffan igen och sov till klockan va nästan halv två.
Tur att zeke har varit å myst (och bråkat) med mig hela morgonen.
sen va den dagen borta.
Vi va iväg på föräldra utbildning på försäkringskassan idag. Va inget vidare måste jag säga. Blev varken mer eller mindre klok på dagar och siffror för det. Visste redan det hon sa och det verka som om att hon inte hade mer koll än en annan, nä d va dåligt måste jag säga.
Hade beställt en julklapp till min far ifrån nätet. Fick hem det idag, men i vanlig ordning är det alltid något som ska krångla. Bara hälften av grejorna va med., trots att allting är betalat. Ingen följesedel eller liknande låg med heller. Så nu måste jag ringa å börja bråka om det imorrn me, puh....
Alltid ska det krånglas.
Har även beställa stödbälten till magen så hoppas att dom kommer rätt iaf. Stod att det kan vara bra att ha dessa på sig för att ej göra det värre för bäckenbenet så man ej får mer smärtor. Hoppas det hjälper iaf, för så som det är nu kan jag leva med, men värre än såhär så skulle d bli jobbigt att stå upp å jobba hela dagen annars.
Nu ska jag bädda ner mig å gosa med katten igen. Karln tände en brasa åt mig nu innan han skulle iväg så nu ska det mysas och hoppas på att jag är piggare imorrn!

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Smärta

2010-12-06 / 16:58:18
Jag tror att jag har hittat svaret på mitt gnäll de sista dagarna.
Jag hoppas verkligen inte att det är det, och om det är det så hoppas jag inte att det blir värre.
Har gnällt sista tiden på att det värker i ljumskarna på mig och att det känns som om jag har svårt att gå - speciellt efter att jag legat ner en längre stund eller så.Känns som en träningsvärk typ som inte släpper. Har även gnällt om att det gör ont mellan benen på mig, som när man cyklat första gången på sommaren typ:) (så ni förstår:))
Idag har det blivit bra mkt värre, värker hela tiden, t o m när jag e still så jag va tvungen att kolla upp det.
Jag sökte på ont i ljumskar gravid och fick detta uppiggande svar:
Smärta över blygdbenet och i ljumskarna är de vanligaste symptomen på foglossning. Det är vanligt med en skapande eller klickande känsla i området runt blygdbenet och smärtan kan röra sig nedåt lårens insida eller mellan benen.
TACK - not!
Jag ska inte ha ont helt enkelt, nu ska jag jobba dessa veckor som är kvar sen kan jag ligga hemma och gnälla.
Jag vill jobba, kommer krypa på väggarna av att vara hemma.
Vill inte ha ont, vill må helt bra som jag har gjort hittills.
Bara peppar peppar på att det här inte blir värre för känslan är inte skön!
Har ju även en bekant som fick sådana foglossningar att hon hoppade på kryckor i 3 månader innan födseln för att det va såna smärtor att stå upp.
Kära gud jag ber dej, låt mig slippa!!

(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

Bad day

2010-12-06 / 15:00:35
Usch idag är ingen bra dag. hem tidigt ifrån jobbet pga att jag ända sedan imorse mått fruktansvärt illa=/ Kan ju bero på magen, men d känns inte så. Plus att Fredrik också mådde illa i morse... Usch å blä.  Vi hoppas det går över fort så jag kan jobba imorrn igen, har mkt å göra...
Helgen har iaf varit toppenrolig. Jag har det alltid bra när mina tjejer är på plats. Bara småprat å skitsnack kan förgylla en hel dag. Bakade massa å julpynta en del gjorde vi me så nu ser det juligt ut här hemma.
Ska bädda ner mig å sova lite å se om jag mår bättre när jag vaknar.
Godnatt!

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Helgen är över

2010-12-05 / 21:15:00
Jag uppdaterar inte så mkt just nu, vill ligga å kramas med min man till Filip och Fredrik.
Har precis klätt min julgran iaf så lite kvalitetstid med karln innan jobbveckan börjar är inga fel.
Men ska bjuda på en bild ifrån helgen iaf med mina fina flickor!
Skriver mer imorrn när jag ätit upp alla goda knäck:)
Tack tjejer, I love you <3

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

HELG!

2010-12-03 / 17:05:36
Nu har jag tagit helg! Bra vecka på jobbet på alla dess sätt. Kommit hem, ätit lite, duschat och nu ligger jag å vilar mig lite innan flickorna mina kommer hit...
det vankas julbak i helgen. Jag har handlat hem till lussekatter, pepparkakor, knäck, ischoklad och lite pyssel:)
Ska försöka med att ha lite bildbevis på detta sen...
3 veckor kvar till julafton idag. Längtar tills dess då karln å jag tar den gula faran och styr emot Ankarsrum.
Nu hör jag hur karln dammsuger på våningen under medans jag ligger här och myser med en mage som bara växer å kickar mig hela tiden.
mys d me!
Nä dax å klä på sig. Uppdatering efter helgen igen.

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk