Siffror ..

2011-03-31 / 20:12:30

Så här ser din graviditet ut

Beräknat förlossningsdatum: 2011-03-17

Barnet blev till omkring: 2010-06-24

Du är i vecka: 43

Du är i månad: 10

Antal graviditetsveckor och dagar: 42 veckor 0 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: -14


(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

+14

2011-03-31 / 10:23:00
Ja å titta, jag e redan här igen.
Hemma från förlossningsavdelningen och de undersökningar de gjorde.
Ingen bebis som är sugen på att komma ut än iaf, tyvärr. Men allting såg iaf bra ut och det är på gång, det går bara lite sakta, väldigt sakta tydligen.
Mängden fostervatten är bra, hjärtslag bra, tappen börjar mogna men det är en bit kvar på den me.
Men så länge allting ser bra ut med den lille så ska jag nog klara några dagar till. Som längst får jag gå till 42+3, idag är det 41+6, så hur eller hur är det inte långt kvar.
Har en ny tid för samma undersökningar på lördag morgon igen, och ger testerna samma resultat då så väntar vi igen till måndag. Puh.. Vänta, vänta vänta vänta.
Men som sagt, senast måndag får dom sätta igång det. Men både dem å jag hoppas ju fortfarande på att det sätter igång av sig självt, det är bäst för kroppen!
Så nu får jag helt plötsligt en April bebis istället. Det hade ingen räknat med...

(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

+13

2011-03-30 / 10:15:48
Nu är vi snart där. Nu får jag inte gå över längre. Imorrn smäller d, lite mer än dessa dagar iaf. Nu har bebis inte längre nåt val, ut ska du, och ut kommer du.
Imorrn har jag alltså gått över 2 veckor och är inne på 41+6. Har en tid på förlossningen då de ska kolla ctg, blodtryck, hjärtljud, ultraljud, mängd med fostervatten osv. Äntligen ska man få en riktig kontroll. Dom gör även en gynundersökning för å se om tappen är mogen eller om man t o m öppnat sig något. Det ska bli skönt att få lite mer fakta på papper. Sen beroende på hur allting ser ut och vilket tillstånd både jag å bebis är i så får vi se om det sätter igång d. Dom kanske gör det imorrn, kanske om några dagar. Men om högst får jag gå till på söndag innan det är helt dags. Ser dom att jag är på väg att klara detta av egen kraft så väntar dom.
Men jag är fortfarande inte ett dugg nervös utan bara förväntansfull att få träffa min bebis, den har dragit ut på det tillräckligt länge. Får akta sig så man inte ser vilket kön d e på ultraljudet. Skulle ju vara en miss att få veta det ett par timmar innan när man har gått å väntat i nio månader innan =)
Men imorrn, imorrn ÄNTLIGEN händer det ändå något annorlunda. Äntligen ser man ett hopp och ett slut på denna långa långa resa med bebis i magen.
Så vi åker tidigt imorrn bitti, så ni lär inte höra nåt ifrån mig imorrn. Men har ni fortfarande inte hört nåt framåt kvällen så är jag kvar på bb, vilket betyder att dom satt igång mig. Annars skriver jag igen när jag kommer hem å berättar hur d gick och när vi ska tillbaka igen!
ÖNSKA MIG LYCKA TILL!!
FÖR NU VILL JAG HA BEBIS!!!

(2) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

Inte bara bebistjat

2011-03-29 / 11:49:35
Igår hade jag min första kontakt med försäkringskassan sedan jag gick hem. Mina föräldradagar skulle börja plockas 7/3, vilket leder till en första utbetalning nu igår. Upptäckte att jag hade fått in pengar - bra, men självklart - FEL!! Hade fått 1260:- betalt för 2 veckor och tyckte det lät lite lite. Blir lite svårt att leva på kände jag.
Ringde självklart till dom och självklart hade det blivit lite fel, "nått fel i deras system"! som dom så fint uttryckte det. Första gången - FEL, FEL, FEL. Hur ska detta gå? Och jag vet ju att jag inte är den enda som får fel ifrån dom. Alla siffror å allting stämde och då ska det gå in på automatik, men icke hade det funkat iaf. Skulle få en tilläggsbetalning inom 2 dagar, nu får vi se om det kommer stämma.

En sak till, igår när Zeke va ute så fick jag inte in han när vi skulle gå å lägga oss. Ropade och ropade men ingenting på bra längre. Gick ut sen å skulle se om jag såg han. Då hörde jag något som skrapa å gnällde och såg sen nått vit högt, högt ut i vår ek på tomten. Stackars liten hade klättrat så högt upp att han inte kom ner stackarn. Å sen satt det en annan stor katt under trädet, antagligen den som hade skrämt upp han, haha.
Jag stod å ropa på han bra länge å han bara gnydde å visste inte hur han skulle komma ner.  Han försökte flera gånger men tappa greppet å bara hängde i framtassarna där uppe, jag blev nästan rädd... Han va säkert 5-6 meter upp i luften.
Men tillslut så fick han ett grepp å kom ner efter mkt om och men. Fredrik har en teori om att eftersom det är Mars tider nu för katterna så gav sig väl Zeke på fel honkatt eller försökte kissa revir på fel ställe åså kom den stora katten å jaga iväg han, haha. Tror katten behöver lite mer stake så jag slipper stå under trädet fler kvällen :)

(0) kommentarer Kategori: Katten / länk

   

+12

2011-03-29 / 09:42:19
12 dagar över, 2 dagar kvar.
Nu ska jag bara se till att få dessa dagar att gå.
Idag är det nog inga problem för idag har jag sällskap hemma av min käresta. Han ligger hemma med ryggont, möjligen ryggskott, så han kunde inte jobba. Så egentligen hoppas vi väl på nu att det faktiskt dröjer till på torsdag med bebis så att han kan röra på sig lite iaf. Blir tungt å sitta på en stol på bb för han i det tillstånd han e nu. Plus att han kommer gnälla 48 ggr mer än mig just då sånafall, haha.
Så idag ska jag serva han så mkt det går, då får jag va uppe å röra lite på mig med.
Ikväll ser vi fram emot först fotboll vid 19 å sen är det återigen dags för de desperata husfruarna på wisteria lane att uppta min kväll.. Kan bli en bra dag detta.

(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

+11

2011-03-28 / 13:57:05
Jaha, ännu en ny vecka.
Den här veckan har jag iag fått starta med att snuffa lite bebis.. Ååå vva mys, jag vill me ha bebis.
Skulle hälsa på å tänka köpa med frukost till Carro å Tommy från donkan.
Men morgonen började sådär. Kom ut till bilen som var TOTALT översnöad, så fick borsta å skrapa i säkert en kvart innan jag kunde dra. Och när jag sen skulle dra hitta jag inte plånboken. den låg såklart i den andra bilen som Fredrik hade till jobbet. Så fick åka dit hämta den, sen ner till donkan å handla innan jag kom hem till dom - lite senare än va jag tänkte. Men fram kom jag å frukost hade jag med mig, så ingen skada sked :)
Å vilken lite tös hon är deras söta. Tänk att jag också sitter med en egen liten krabat snart, om du någon gång vill komma ut lilla du. 3 dagar kvar nu tills vi sätter igång iaf. Skönt å ha nåt å räkna ner till igen, nåt å se fram emot med ett fast datum.
Annars blir d lugnt idag, lite tvätt å styr här hemma. Å härligt väder är det också, så det blir en så lång promenad jag klarar sen.
Till helgen har jag min skatt iaf. Jag längtar!

(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

+10

2011-03-27 / 15:16:13
Nu är vi uppe på tvåsiffriga övergångsdagar. Det vill också säga att det nu bara är 4 dagar kvar tills tiden vi fått. Det känns skönt.
Idag har jag iaf haft lite annat för mig för att få tiden å gå.
Vi va en sväng i Karlstad för å titta på lite utemöbler på sommarlagret å på jysk. Kul å titta på såna saker för det betyder att sommaren närmar sig med stormsteg! Å sen va vi å käka me på Vedugnen.
Skönt att ha nåt å göra, tiden går fort då!
Väl hemma igen så blir det nu lite kaffe och vila. Det tar på kroppen å gå å stå iaf.
Imorrn har jag planer på att åka till Carro och få snuffa lite bebis där istället när min dröjer... Det ska bli himla mysigt tycker jag. Lilla lilla bebis, knappt en vecka gammal.

(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

Jag gnäller lite till då....

2011-03-26 / 19:09:31
Idag är en sån kväll då jag bara känner att allting är jobbigt och man har en äcklig uppgiven känsla som bara kryper sig på.. Varför ska det ta sån tid? Å ja, jag vet att det kommer när den är redo å allt sånt, bla bla bla.. Men väntan just nu är en känsla man inte kan beskriva för någon som inte själv suttit i samma sits. Man känner bara att man vill gråta och att bebis ska komma NU.. Å ja, jag vet också att det inte lönar sig å bara vänta, eller gnälla eller sitta still osv osv. Men ja, känslan e hemsk. Ååå, d går inte ens förklara..
Nä, nu vill jag ha min bebis här.. Ingen mer hemsk väntan eller sega dagar tack. Nu vill jag ha bebis!
Orkar inte fler dagar med bara väntan. Att göra ingenting är inge skoj mer.
Tur att jag har en fin karl som står vid spisen å gör potatisgratäng, fläskfile och vitlöksbröd åt mig att mumsa på ikväll.

(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

+9

2011-03-26 / 09:15:35
Å herregud, +9...
När man hade 9 dagar kvar kändes d som en evighet, nu gångar vi d me 2..
Men det går rätt fort. Vi börjar räkna ner igen istället och säger 5 dagar kvar istället.
Igår kväll trodde jag ändå att det skulle sätta igång. Kände förvärkar från tidig kväll som bara blev starkare och starkare som gjorde att jag inte kunde sova till slut så ont gjorde d.
Va uppe å gick runt för att försöka bli av med lite smärta, försökte äta en banan för jag mådde så illa, satt mig å titta på tv för att försöka tänka på nått annat. men 2 timmar senare värkte det ändå lika mkt om inte mer. Jag va himla nära på att väcka karln, men tänkte att jag ger sömnen en chans till - och jag somna.
När jag sedan några timmar senare va uppe för första gången för natten så va smärtan borta, men sömnen har inte varit någe vidare idag.
Hur vet man att det är rätt? igår gick jag ändå runt med en smärta jag tyckte va jobbig i 6-7 timmar. Inte konstant, men ändå. Å ja jag vet att det ska vara konstant, men undrar mer å fan d ska kännas, ska det göra ännu mer ont när man går hemma så åker jag gärna in å blir igångsatt å har smärtlindring från början..

Lite rostade mackor, mjölk å kaffe har börjat denna dagen ok. Solen skiner idag me å blåsten verkar hålla sig undan än så länge iaf. Vi ska nog kunna driva bort denna dagen med.
Ska ut till Linnebäck sen på lunch iaf.
Ha en bra dag alla kära!

(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

+8

2011-03-25 / 09:56:34
Å siffrorna fortsätter bli högre.
Men idag tror jag ändå det är bäst å knipa, då min kära bror fyller år idag.
Och vi vill ju inte riskera att det blir tårta en gång mindre per år genom att dela en födelsedag, icke =)
Vi säger grattis till honom!
Nu är det iaf helg och min älskade kommer ju hem tidigt och helgen tar vi oss igenom utan problem. Sen är det inte jättemånga nedräkningsdagar kvar hur eller hur tills bebis kommer.
Jag ska nog klara av det här, trots att det är jobbigt.

(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

Barnmorskan

2011-03-24 / 14:58:28
Sådär, då va besöket hos bm avklarat. Samma rutiner som alltid och det såg bra ut allting fortfarande iaf!
Fick en tid nästa torsdag till förlossningen, så blir det ingen bebis innan dess så sätter dom igång mig torsdag eller fredag nästa vecka. dvs nu är det högst 1 veckas väntan kvar.
Nu har man det på papper. Nästa helg kommer det finnas en bebis i mitt liv. När man säger så så låter det väldigt snart trots att man bara går å väntar.
Hoppas självklart att jag slipper bli igångsatt, den processen slipper jag gärna.

(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

+7

2011-03-24 / 08:41:35
En hel jävla vecka har det gått nu.
Och tanken på att jag kan gå här en hel jävla vecka till ger mig kräkreflexer.
USCH!
Det känns som om jag kommer vara gravid i hela mitt liv och att det inte kommer någon bebis, som tur är så känner jag hur den rör på sig där inne varje dag, annars hade jag nästan tvekat..
Idag är det besök hos barnmorskan som gäller iaf. Se vad hon har å säga.
vet inte va vi ska göra, antar att det bara e samma rutinbesök som tidigare, men skulle önska mig en gynundersökning så man kunde känna om det va nått på gång. Om åtminstone tappen börjat röra på sig.

Solen skiner även idag här iaf å d verkar som om det inte kommer blåsa storm idag.
Solen och att man ser mer å mer gräs ute varje dag ger en iaf lite hopp om framtiden:)

(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

+6

2011-03-23 / 06:12:04
Det här med å inte gnälla som jag skrev igår ger jag redan nu upp. Idag är en dÅlig dag då jag känner mig lite depp, nere och aningen uppgiven! Och jag ska tillåta mig själv å känna så idag! Det här är mkt mer psykiska påfrestande än man kan tänka sig. Det är ungefär 1000 gånger mer jobbigt för psyket än för kroppen, och då vet ju alla hur kroppen e vid det här laget! Nä jag låser in mig i sovrummet å ser på film hela dagen, dvs knappt nåbar... Ha en bra dag alla!

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Siffror

2011-03-22 / 16:53:28

Så här ser din graviditet ut

Beräknat förlossningsdatum: 2011-03-17

Barnet blev till omkring: 2010-06-24

Du är i vecka: 41

Du är i månad: 10

Antal graviditetsveckor och dagar: 40 veckor 5 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: -5

 


 

Tror min bebis missuppfattat hur detta ska gå till. v 41, månad 10 osv.
Nä 40 veckor ska det vara och 9 månader...
Skyndar du dig ut nu bara så lovar jag å inte va arg :)

Gratulerar Carro till bebis idag me.. Lilla söta flicka som kom ut i eftermiddags!!

(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

Hoppet lever

2011-03-22 / 12:56:58
Carro ligger nu på bb å klämmer ut sin bebis... Sååå skoj!!!
Sitter å tänker på henne nu och håller alla mina tummar för att allting ska gå bra..
KÄMPA:)
Tänk att hoppet lever och snart är det min tur <3

(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

+5

2011-03-22 / 10:46:15
Nä nu blir det inge mer gnäll.. bebis kommer när den kommer. Och när det blir så är jag redo och bebis välkommen.
Solen sken genom förnstret imorse och jag räknade med en underbar dag. Istället fick vi halv storm. Usch, inte alls skoj å gå ut när det blåser så, men en liten sväng ska jag väl få ut mig själv idag.
Har redan lyckats prata i telefon med både mamma, sofia å emma idag. Så dagen har utan tvekan börjat bra=)
Deklarationen har kommit med på nätet för er som är nyfikna. Allt med ett + tecken är välkommet nu.

(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

Måndag

2011-03-21 / 17:28:48
En ganska bra måndag trots alls börjar gå till sitt slut. Efter besök av Lina, vilket för övrigt va mkt trevligt, blev det en bit mat innan karln kom hem. Dvs då han kom hem innan han åkte iväg igen =)
Lite plock å städ, tömning av kattlåda, vattning av blommor mm. Allt funkar när man e uttråkad...
Medans han är borta har jag passat på å gjort en ny sats kolakakor, då de förra på något konstigt sätt bara försvunnit !?=)
Lite tjatter i herr telefon med med systeryster  och Emma har förgyllt senaste timmen iaf.
Snart kommer väl min man igen så vi får fixa lite mat till kvällen och sedan ska jag bara längta efter kl 21 då en unge i minuten börjar. Då ska jag bara sitta å drömma mig bort till bb ett par hundra meter här ifrån och mitt egna lilla hjärta! Sitta å gråta till deras lycka, drömma å längta ännu mera.
Och för övrigt är jag väldigt förälskad i mannen i mitt liv!




(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

+4

2011-03-21 / 11:18:23
Ja jag fortsätter med samma nyhet om att ingenting har hänt inatt heller.
Och det är jättesvårt att inte tänka på det då man hela tiden får förhoppningar när sammandragningar eller förvärkar sätter igång.

Men min kloka vän Carro skrev ett peppande inlägg måste jag säga. Hon som är över 11 dagar nu måste ha det tuffare än mig men skrev i sin blogg nu att försöka strunta i det, tänka på något annat, göra nått vettigt av dagarna som är kvar istället för att bara sitta av dom, för det blir segt. Inte tänka på det onda eller att det KAN KANSKE komma snart. Man märker ju när det sätter igång och jag vet ju att jag e redo för detta nu så mkt jag kan bli.

Så man försöker. Men vad finns det och göra är då frågan? hmm... Jobbar fortfarande på d. ; )
4 dagar över är egentligen ingenting, men när man har väntat 9 månader innan så känns d som väldigt lång tid.
Jag skulle lika gärna kunna sitta här med en bebis nu, hemma från bb.

Började iaf den här dagen med att ta med mig Carro coh Tommy för frukost på donken. Vaknade imorse och kände att jag kunde inte bara gå ner för trappan och sätta mig i soffan.

Massa gott till frukost alltså å sen en sväng iväg å köpte födelsedagspresent till bror min som fyller år på fredag. Nu lever fortfarande möjligheten att han får dela födelsedag med min bebis:)

Så nu har jag alltså dödat ett par timmar av denna dag. Lina kommer förbi på lite besök sen me, ska bli trevligt!


(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

Det händer inte ett skit

2011-03-20 / 18:26:38
Nä jag låter rubriken tala för sig själv.

(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

+3

2011-03-20 / 09:33:47
Jaja, behöver jag ens säga att jag börjar bli fruktansvärt trött på att vara gravid. Missförstå mig rätt, det är hur mysigt som helst med mage och sparkar å allt som har med det å göra. Men det är mysigt i 40 veckor, 40 veckor, inte mer.
Just nu är känslan bara mer å mer för varje dag att man känner sig värre. Man känner sig stor, fet, ful, klumpig, orörlig, otålig, tråkig, ja allt. Och dessutom för varje dag så försvinner spänningen i att åka in till bb tycker jag. Nu känner man bara en besvikelse varje dag som det inte händer, istället som förut, en spänning och en förhoppning om att det ska hända. Låter såklart värre än vad det är, är självklart spänd på att få åka in till bb, men nu vet jag ju verkligen att det händer vilken dag som helst, det kommer kanske inte riktigt som en surprise längre :P
Lite väl gnällig kanske, men det är inte skoj.
Bara tanken på att sitta hemma å häcka en hel vecka till gör mig galen!
Idag skiner solen iaf, så nåt får vi väl försöka hitta på som är vettigt.
Läppen mår för övrigt mkt bättre idag!=)

(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

Sega du!

2011-03-19 / 19:23:38
Nä nu vill jag ha bebis! Det här är bara segt för man går bara å väntar.
Man försöker sysselsätta sig så gott det går men ändå, man går ju bara å väntar, för man längtar ju så hemskt mkt nu.
Nästa helg vill jag sitta hemma med bebis i famnen istället för å bara vänta!
Kom igen, sätt igång nu då!!!

(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

+2

2011-03-19 / 09:25:26
Ingen bebis inatt heller.
Ingen sömn inatt heller.
Det blev inte mkt till sova inatt. Det växlade mellan att göra dödligt ont i min läpp och min mage. Läppen är bara jobbig men ingen fara, d klarar jag av. Å magen önskar jag bara skulle börja göra ännu mer ont så jag fick åka till bb snart.
Men om bebis inte kommit på måndag så går jag till vårdcentralen för min läpp är inte normal. Stor som ett hus, varar å värker som fasen!!!
Hoppas ju på bebis innan dess men just nu ser det mörkt ut, känner absolut ingenting! Mkt sammandragningar på kvällarna men just nu känner jag som sagt, ingenting!
Får se hur man ska sysselsätta sig denna dag då, ingen aning. Valmöjligheterna är inte jättestora, å jag vill ju inte dirket visa mig bland folk.
Men men, kan bli en tuff dag för karln det här, men d får han ta:)

(0) kommentarer Kategori: Bebis / länk

   

Hemska dag

2011-03-18 / 18:19:22
Ja usch min läpp har förstört min dag. Den gör sååååå ont!! :(
Just nu sitter jag med en påse is för att försöka bedöva bort smärtan lite, känns iaf bättre för tillfället.
Blev aldrig vårdcentralen imorse, somnade om och sov väldigt länge. Så har ingen aning om varför det är som det är. Måste vara någon infektion eller inflammation av nåt slag. Har kört med asolsprit på stora delar av dagen så har gått runt här å sett allmänt cp ut.
det enda positiva med läppen är att den tar bort en del smärta från magen, har nästan inte tänkt alls på det idag utan mest koncentrerat mig på läppen som sagt=)
Men vill att bebis kommer, kanske ska börja traska i trappen upp å ner ett par gånger så får vi se.
det blir lugna pucken med fredagsmys å varma mackor ikväll iaf!

(1) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

jaha ja, övergångsdag nr 1

2011-03-18 / 09:21:51
Nu är du sen min älskade bebis. Jag längtar efter dej så jag får ont i magen. (ett helt annat magont än det du redan avger)
Jag vill verkligen inte plussa massa dagar och jag vill inte längre gå med de smärtor jag har. Känner verkligen hur gnällig jag börjar bli och nästan låter negativ om allt men det gör verkligen ont. att lyfta upp ett ben på bordet, resa sig ur sängen eller ta på sig strumporna är inte längre en självklarhet....
Det har snöat en massa inatt nu också och det slutar inte, ÄCKELVÄDER!!!!
Dessutom ser jag misshandlad ut. Igår börja jag känna att jag hade ont i läppen och i morse vakna jag såhär:
Fy fan, va blir det?
Och det är fasen värre än va den bilden visar. Funderar på å gå bort till baggängen med den å se va fasen som hänt. Vill ju inte se ut såhär på alla kort från bb. (när d nu händer)

En bra sak idag iaf.
MIN ÄLSKADE UNDERBARA VÄN EMMA FYLLER ÅR!!!
.
Grattis Stumpan
Jag gör va jag kan för att en bebis ska komma idag<3

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

update..

2011-03-17 / 18:27:12
Ingen bebis ännu, så den har bestämt sig för å bli sen!
Jag är aldrig sen, det måste h*n fått från sin pappa!!

(1) kommentarer Kategori: Bebis / länk